Kirjaudu

Hieronta Niko
koulutettu hieroja
Niko Lehtonen
Länsikatu 26b
80110 Joensuu
puh. 050 575 8440
yhteydenotto@hierontaniko.net

Venyttely

Venyttely pidentää supistuneita lihaksia ja auttaa niitä rentoutumaan. Venyttely palauttaa lihaksen lepopituuteensa ja parantaa aineenvaihduntaa. Säännöllinen venyttely auttaa pitämään nivelet vetreinä ja saattaa vähentää nivelvaivoja myöhemmällä iällä. Venyttely on osa lihashuoltoa ja sen avulla pyritään ennaltaehkäisemään vammojen syntyä.

Venyttelyliikkeet kannattaa tehdä hitaasti ja tasaisesti, jottei synny kudosvaurioita. Venyttelyasennon tulee olla tasapainoinen ja mahdollisemman helppo, jotta ei synny turhaa lisäjännitystä. Ääriasennossa lihaksessa saattaa tuntua arkuutta, mutta sietämätöntä kipua venytys ei kuitenkaan saa aiheuttaa.

Jos tavoitteena on liikkuvuuden parantaminen kannattaa viikkoon mahduttaa 1-2 omaa liikkuvuusharjoitetta. Tällöin kannattaa venytellä rauhallisesti koko vartalon kaikki päälihasryhmät pitkillä venytyksillä. Sopiva venytyksen kesto on puolesta minuutista useampaan minuuttiin (30-120 sekuntia) tai lyhyempiä 10-30 sekunnin venytyksiä useita peräkkäin niin, että yhteensä aika olisi yli minuutin.